Tips, fakta och vägledning om gardiner

Indiska gardiner - fakta och tips

Vad är utmärkande för indisk inredning? Generellt brukar mörka trätoner och religiösa motiv känneteckna möbler och accessoarer i indiska hem. Gardinerna bör givetvis anpassas till denna inredningsstil.

Mörka tyger i alla möjliga färger med indiska guldtryck på sidorna. Guldtrycken har ofta hinduiska mönster, men ibland saknar mönstren helt religiös koppling. Indiska möbler, tyger och accessoarer har blivit omåttligt populära i svenska hem. Nedan listar vi några återförsäljare av gardiner med indiska motiv.

Kolla in gardiner från Indiska

Indiska är en populär butik med smycken, kläder och accessoarer med indisk touch. Kedjan har butiker i de flesta större städer i Sverige. Utbudet omfattar ibland även metervara med indiska motiv. Övriga återförsäljare av indiska gardiner:

  • Indian House – här kan du köpa en handfull indiska gardiner på postorder via företagets nätbutik.
  • Mylivingroom.se – importör av indiska möbler och accessoarer med säte i Malmö.
  • Casamarrakech.se – butik med indiska accessoarer och textilier.
  • Spliti.se – inredningsdetaljer med indiska mönster och färger – utbudet av gardiner och textilier är dock mycket begränsat.

Vi brukar vanligtvis inte rekommendera köp via utländska återförsäljare, särskilt inte om det gäller postorder. Möjligheten till öppet köp och ångerrätt är i det närmaste obefintlig. Med tanke på det skrala utbudet av indiska produkter inom svensk näthandel lockas många att köpa indiska produkter via utländska hemsidor – inte nödvändigtvis någon nackdel. Men det gäller att noga läsa igenom villkoren för köpet och ta reda på vilka fraktkostnader som gäller för leverans till utlandet.