Tips, fakta och vägledning om gardiner

Gardiner postorder - fakta och tips

Var lönar det sig att köpa gardiner på postorder? Svar: hos säkra återförsäljare. Vi rekommenderar särskilt tre återförsäljare av metervara och färdigsydda gardiner.

Postorder innebär egentligen att köpa en vara på distans – tidigare skedde postorderhandel via brev, men idag kan all näthandel i stort sett betraktas som postorder. Att köpa gardiner via postorder innebär således att utbudet blivit större på senare år, i takt med att nätet expanderat; det är inte längre bara Elloskatalogen som har monopol på postorderhandeln.

Var köpa gardiner på postorder?

Det finns mängder av butiker som säljer gardiner på postorder. Utbudet av gardiner begränsas avsevärt om du vill köpa färdigsydda gardiner på postorder. Om du däremot vill köpa metervara, och sy dina gardiner själv, är utbudet av nätbutiker desto rikare. Några exempel på butiker som säljer hemtextilier, däribland metervara och gardiner:

  • Halens – klicka på HEM i menyn och välj sedan fliken gardiner och tillbehör. Rikt utbud av färdigsydda gardiner och metervara. Du som vill köpa en färdigsydd gardin på postorder hittar den sannolikt i Halens’ utbud.
  • Hemtex – klicka på fliken inspiration i menyn. Gå sedan vidare till butikens säsongsanpassade gardinutbud. Låga priser på färdigsydda gardiner! Ett tips – bekanta dig med Hemtex’ gardinskola för att få mer inspiration om att inreda med gardiner.
  • Designonline – fantastiskt utbud av tyger och metervara. Här kan du bl.a. köpa tyger från de finska kvalitetstillverkarna Marimekko och Unikko.

Metervara istället för färdiga gardiner på postorder

Vi rekommenderar särskilt de tre butikerna ovan, men det finns också mängder av övriga nätbaserade butiker som säljer gardiner på postorder. Vi rekommenderar alltid att köpa tyger på metervara istället för färdiga gardiner på postorder – utbudet av tyger är gigantiskt, vilket ökar din chans att hitta exakt den textiltyp du vill ha till din gardin. Om du inte kan sy gardiner själv kan du med fördel anlita skräddare – i så fall bör du vara beredd att betala några hundralappar extra för den färdiga gardinen. Inget problem, anser många.