Tips, fakta och vägledning om gardiner

Gardiner online - fakta och tips

Internet erbjuder en uppsjö av billiga, färdigsydda gardiner. Utbudet av färger och mönster är nästintill obegränsat, men om du vill köpa metervara är utbudet fortfarande större i vanliga butiker.

Finns det egentligen några fördelar med att köpa gardiner online? Ja, du kan se och jämföra olika mönster och färger och köpa billigare än i butik. Däremot förlorar du den personliga kontakten med en återförsäljare. För dig som är ute efter billiga gardiner online är nätshopping en guldgruva. Du kan köpa lamellgardiner och rullgardiner online och de flesta nätbutiker erbjuder dessutom inspirationstips – gardinerna visas på bild i autentiska miljöer. Följande positiva aspekter med att köpa gardin online brukar framhållas (gäller för övrigt all nätshopping):

  • Du slipper slösa bensin på att köra runt från butik till butik för att jämföra utbud och priser på gardiner.
  • Du behöver inte anpassa dig till butikens öppettider – butiken är öppen hela tiden.
  • Ingen mer påträngande försäljare!

Färdigsydda gardiner

Tänk på att de gardiner som säljs på nätet oftast är färdigsydda för att passa ett så stort antal fönster som möjligt. Du som vill köpa metervara på nätet - för att själv sy dina gardiner - har inte lika stort utbud att tillgå. Om du dessutom har fönster av sällsynt storlek och form, passar billiga färdigsydda gardiner inte nödvändigtvis dina fönsterbågar. I så fall kan du få problem om du väljer att handla ”färdiga” gardiner online.