Tips, fakta och vägledning om gardiner

Gardiner inspiration - fakta och tips

Nätet är den största inspirationskällan för heminredning med gardiner. Inspiration till gardiner hittar du bl.a. på bloggar, inredningstidningars nätupplagor och – sist men inte minst – utländska modesajter.

Att hitta inspiration inför gardinköpet är inte lätt; detta med anledning av att alla letar efter något som är unikt och apart. Helt klart är dock att gardiner – mer än något annat tygstycke – ger ditt hem uttryck och karaktär. Genom att byta ut hela gardinbeståndet förnyar du i princip hela din heminredning – och detta till en mycket låg kostnad.

Hitta inspiration på nätet

Nätet är den aktör som erbjuder mer inspiration inför gardinköpet än någon annan källa. För dig som letar tips på nätet rekommenderar vi följande:

  • Sköna hem erbjuder allmänna tips och råd, liksom inspiration i form av bilder. Ta hjälp av denna inspiration och smaksätt helheten med individuella detaljer.
  • Kan du något annat språk? Leta inspiration på utländska hemsidor. Modet avviker mycket mellan olika länder och du som letar inspiration utomlands – som du sedan tarm med dig till Sverige – kan verkligen skapa en unik gardinstil.
  • Kopiera aldrig andras idéer rakt av, utan krydda dem alltid med egen fantasi.

I övrigt rekommenderar vi gardininspiration från inredningstidningar och bloggar – här hittar du garanterat inspiration (i form av både text och bilder) till gardiner och övrig heminredning med textilier.